30 Nisan 2012 Pazartesi

Espadril Sezonu Açılsın



700 yıl önceye gitmeye ne dersiniz?


İspanya'nın Pirene Dağları'nda yaşayan köylülerin o güzelim, marifetli ellerinden bugünlere kadar gelen espadriller şimdilerde modanın göz bebeği... Tabanı halatla örülen espadriller, genellikle keten ya da kanvas kumaş ile dikiliyor. Erkek, kadın, işçi farketmeksizin çalışırken, tarlada, bahçede herkesin ayağında olan espadriller 20.YY'da moda dünyasına da adım atar atmaz herkesi kendine hayran bırakmıştır. 1948 yılında güzeller güzeli Lauren Bacall, ''Key Largo'' adlı filmde oynarken espadrilleri ile çok konuşulmuş ve peşinden kitleleri sürüklemiştir.




İşte böyle keyifli bir mazisi var şimdilerde her rengi dolaplarımızı süsleyen ayakkabıların. Yaz gelse de giysek dediğimiz o cıvıl cıvıl bezler ayağımızda oldukça şık ve rahat duruyor. Hemen hemen her kıyafete de uyması belki de işin en keyifli ve kurtarıcı yanı :)


Fransız stilini birebir yansıtan bu cici şeyler şimdi kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden herkesin ayağında. Siz de yazı rahat rahat karşılamak isteyenlerdenseniz rengiyle tarzınızı yansıtan bir espadril edinmelisiniz.









                                                                                                        öptüm.


Hiç yorum yok: